Revolutionen i Egypten

Angående H.E.A.K. mod Danmark for overtrædelse af artikel 1, 2, 7, 9 og 19 i CCPR.

Ansøgeren er en egyptisk statsborger og et velkendt medlem og grundlægger af organisationen Ultras Ahlawy klub. Hans asylansøgning blev afvist af de danske myndigheder i 2013.
Ultras Ahlawy deltog aktivt i alle større begivenheder under den egyptiske revolution og spillede en vigtig rolle på ”Camel Battle Day”, da 18 millioner mennesker i Egypten demonstrerede. Ansøgeren siger, at medlemmerne af klubben i stigende grad chikaneres og følges nøje af politiet i det nuværende militære regime; og at en af ​​de lokale klubledere for nylig blev dræbt af politiet. Da ansøgeren er et velkendt medlem af myndighederne og af de fleste politiske organisationer i landet, risikerer han derfor at blive arresteret, kidnappet, tortureret eller endda dræbt. Ansøgeren understreger, at det egyptiske politi efter Flygtningenævnets asylafvisning, gik til ansøgerens mor for at lede efter ham og vendte tilbage yderligere fem gange derefter, og under et af besøgene blev ansøgerens mor angrebet og modtog en dødstrussel fra en politibetjent og modtog en skriftlig dødstrussel rettet til ansøgeren.

Komitéen er af den opfattelse, at deportationen af ansøgeren til Egypten ville krænke hans rettigheder i henhold til artikel 7.

7. July 2020

CCPR 2343/2014
  • Decision: 23 July 2015
  • Comm: Human Rights